Infovonal: +36-30/547-7804
ablakfelujitas budapest 3
 

Brutális energiaárak augusztustól. Itt a megoldás!

A Magyar Közlönyben csütörtök délelőtt megjelent az új rezsiszabályokat rögzítő három rendelet, Németh Szilárd rezsivédelmi kormánybiztos pedig megszólalt az új tarifákról. A földgáznál mintegy hétszeres, az áramnál nagyjából kétszeres a drágulás a rezsicsökkentett árhoz képest.

Németh Szilárd máris magyarázta a lakossági árakat:

A lakosság számára az átlagos fogyasztás felett is a valós piaci árnál alacsonyabb árakat állapítottak meg a villany- és gázfogyasztásra - jelentette be Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos Tusványoson.

  • ez a limit a földgáznál 1729 köbméter/év, vagyis 144 köbméter/hónap,
  • a villamos energiánál pedig 2523 kilowattóra évenként (kWh), ami 210 kWh havi fogyasztásnak felel meg.

Röviden a tarifák

Áram:

- 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár,

- e feletti fogyasztásnál 70,10 forint,

- az éjszakai áram 23,1 forint lesz a fogyasztási korlát alatt, felette 62,9 forint,

- a H tarifa 36 forint.

Földgáz:

  • évi 1729 köbméter fogyasztás alatt marad a 102 forintos tarifa
  • e felett 747 forint/köbmétert kell fizetni..

Ugye Ön is fél, hogy nagy lesz a fűtés számlája?

Ne féljen! Csináltassa meg a régi fa nyílászáróit és akkor nem kell rettegni hó végén a magas fűtésszámlától! A szigetelés nélküli régi nyílászáróval akár több mint 25-30% fűtés megy ki az utcára. Ezt mi meg tudjuk akadályozni! Hívja a Festőmesterek infovonalát most és kérje ingyenes árajánlatát telefonon! Infovonal: +36-30/547-7804 (10.00-20.00 óra között)

Új tarifák és maradó kedvezmények?

Bevezettek egy új tarifát, az úgynevezett lakossági piaci árat, amely jóval kisebb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár: 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a magyarok kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. A valós, tehát a versenypiaci ára az áramnak 268 forint 90 fillér - mondta a politikus.

A kedvezményes határig 23 forint 10 fillér az éjszakai áram a háztartások számára, e fölötti fogyasztásnál pedig 62 forint 90 fillér.

A földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint - írta az MTI.

A hőszivattyúval rendelkező háztartásokról a rendelet nem szól, az eredetileg meghatározott, korlátlan fogyasztásig fennáll a hőszivattyú működtetésének tarifája (a B GEO nevű árszabás), így ott a kedvezményes ár (36 forint) lesz érvényben.

Marad a gázfogyasztásnál a nagycsaládos kedvezmény, és egy új kedvezményt is bevezetnek az egy gázmérővel rendelkező társasházak számára. Az 1729 köbméteres átlagfogyasztás egy háromgyermekes családnál 600 köbméterrel emelkedik és minden egyes gyermek után még 300 köbméterrel nő - sorolta Németh Szilárd.

Az adatok szerint Magyarországon 300 ezer nagycsaládos él, de eddig ezt a kedvezményt 26 ezren vették igénybe. Azt javasolta, hogy minden nagycsaládos éljen a kedvezménnyel.

A társasházaknál azt tapasztalták, hogy nagy problémát jelenthet, ha több albetét van, de csak egy gázmérő. Ebben az esetben, ha nyilatkozik a társasház a szolgáltatónál, akkor a kedvezmény például egy 60 albetétes háznál a hatvanszorosára nő.

A társasházaknak, lakásszövetkezeteknek augusztus 15-ig kell nyilatkozniuk a kedvezményes ár igénybevételéhez arról, hány lakás van az épületben.

Mindez azt jelenti, hogy az áram várhatóan kevésbé drágul ahhoz képest, mint amiről a múlt szerdai kormányinfón beszéltek. A kormánybiztos azonban arról egyelőre nem beszélt, hogy a számla többi tétel hogyan alakul, miközben a rendszerhasználati díjakat nemrég emelték érdemben.

A rendeletekből az is kiderül, a kormány a rendelkezéseket negyedévente felülvizsgálja. Az első felülvizsgálat tervezett időpontja 2022. december 30.

A lakossági fogyasztó által, fűtési idényben igénybe vett H árszabásra, továbbá fűtési idényben H árszabással elszámolt villamosenergia-mennyiséget a rendelet alkalmazása során szintén nem kell figyelembe venni.


Jövőre pedig a MEKH a lakossági piaci árat negyedévre – az egyetemes szolgáltató adott negyedévet 10 nappal megelőzően tett adatszolgáltatása alapján, annak megtételét követő legfeljebb 6 munkanapon belül – határozza meg.

Forrás: napi.hu
Kép: Getty Images

 

Energiamegtakarítás




A hőbetét beépítése után az energia megtakarítás mértéke akár 25-30% lesz, így nagyon gyors a megtérülés!

Kiemelkedő élettartam


A régi fa ablakok a korszerűsítésünk után a megfelelő felületkezeléssel örök életűek, nem kell cserében gondolkoznia

Zajszűrés




Technológiánkkal akár 8-10 dB zajszűrés is elérhető, így a csendesebb otthonában a komfortérzete is megnő
A Festőmesterekről

Kisvállalkozók vagyunk és Magyarország különböző területein vállaljuk fa nyílászárók teljeskörű felújítását valamint minőségi festést, mázolást, tapétázást. A több mint 20 éves tapasztalatunk azt is lehetővé teszi, hogy az 1800-as években épített régi polgári lakások ablakait is szakszerűen fel tudjuk újítani. A technológiánkkal és a tapasztalatunkkal a műemlék védelem alatt álló épületek nyílászárói, jellegi megbontás nélkül korszerűek és energiatakarékosak lesznek.
Korszerűsíttesse ablakait a Mesterekkel Ön is
Akár 25-30% energiamegtakarítás
Akár 8-10dB zajszűrés
Küldetés
 

Partnereink:

Környezettudatos mázolás 1
Környezettudatos mázolás

A Festőmesterek szem előtt tartják a környezettudatosságot így mindig törekszünk arra, hogy munkáink során ne oldószeres, hanem a sokkal környezetbarátabb víz alapú festéket használjunk.

BIO ablak Mázolás

BIO Mázolás
ÖKO ablak Mosás

ÖKO Mosás
Ablak Tok fertőtlenítés

Tok fertőtlenítés
Hőtechnikai beavatkozás

Hőtechnikai beavatkozás
Energetikai korszerűsítés

Energetikai korszerűsítés